Op pad met Rijnland tussen 12 en 21 mei

Leiden en omstreken
Leiden en omstreken

Op pad met Rijnland

Water is onlosmakelijk verbonden met ons leven. We wonen erlangs, we zwemmen erin, we varen erop. Ook de natuur, vissen en andere waterdieren kunnen niet zonder. Rijnland zorgt onder meer voor de juiste waterkwaliteit in sloten, (zwem)plassen en natuurgebieden, voor het juiste waterpeil en voor het schoonmaken van afvalwater.

Tijdens de activiteiten tussen 12 en 21 mei laten deskundige medewerkers van Rijnland (en samenwerkingspartners) hun werk zien en vertellen er alles over. Leuk voor jong én oud! Alle activiteiten zijn gratis.

Voldoende schoon en gezond water

Van 12 t/m 21 mei is het de landelijke Week van Ons Water en draait alles om water(kwaliteit). Door het hele land organiseren waterschappen en andere waterbedrijven activiteiten die te maken hebben met schoon water. Dit kan schoon water uit de kraan zijn, maar ook schoon water in de sloot.

Schoon en gezond water is voor mens, natuur en economie onmisbaar. De zorg voor de juiste hoeveelheid water, een goede waterkwaliteit én een rijk en gevarieerd dieren- en plantenleven in (zwem)plassen, stedelijk gebieden en natuurgebieden is voor Rijnland een belangrijke opgave. Daarnaast treft Rijnland maatregelen om ongewenste effecten van de klimaatverandering op het watersysteem effectief en duurzaam te bestrijden.