Rijnland verheugd over groen licht voor realisatie Nieuwe Driemanspolder

Het hoogheemraadschap van Rijnland is verheugd over de uitspraak van de Raad van State waarin het bestemmingsplan voor het Zoetermeerse deel van de Nieuwe Driemanspolder is goedgekeurd.

Alle bestemmingsplannen benodigd voor de herontwikkeling van de Nieuwe Driemanspolder zijn hiermee onherroepelijk. Deze uitspraak betekent groen licht voor de realisatie van een natuur- en recreatiegebied met waterberging tussen Zoetermeer, Den Haag Leidschenveen en Leidschendam-Voorburg. 

De Nieuwe Driemanspolder is nu een agrarisch gebied. Het duurt nog even, maar in 2020 ontstaat hier een natuur- en recreatiegebied met wandel-, fiets-, ruiter- en menpaden, plassen, moeras, planten en dieren. Bij hevig regenval wordt het gebied gebruikt om water op te vangen (piekberging). Door waterberging, natuur en recreatie te combineren is sprake van meervoudig ruimtegebruik.  

Het hoogheemraadschap van Rijnland bereidt de  herinrichting van deze polder voor; werkzaamheden vinden plaats  tussen medio 2016 en 2020, voorbereidingen daarvoor zijn nu gaande. Partners bij de aanleg zijn de gemeenten Zoetermeer, Leidschendam-Voorburg en Den Haag en de provincie Zuid-Holland. Lees ook het persbericht van de gemeente Zoetermeer 'Groen licht voor Nieuwe Driemanspolder' (95 kB) (pdf)