Informatieborden Nieuwe Driemanspolder geplaatst

Leidschendam/Begin Wilsveen

Leidschendam/Begin Wilsveen

Onlangs heeft het hoogheemraadschap van Rijnland op drie plaatsen informatieborden geplaatst aan de randen van het toekomstige natuur-, recreatie- en waterbergingsgebied Nieuwe Driemanspolder.

De informatieborden staan in Leidschendam aan het begin van Wilsveenweg en langs de Voorweg en in Leidschenveen bij de Houtkade.

Doel van de informatieborden is om geïnteresseerden te informeren over de herontwikkeling van de polder en letterlijk een beeld te geven van hoe het gebied er vanaf 2020 uit zal zien. Ieder bord bevat naast algemene projectinformatie een visualisatie van het uitzicht straks vanaf die specifieke plek.

Bord bij Houtkade

Leidschenveen/Houtkade

Leidschendam/Voorweg

Leidschendam/Voorweg

De Nieuwe Driemanspolder is nu een agrarisch gebied tussen Zoetermeer, Leidschenveen en Leidschendam. Het hoogheemraadschap van Rijnland, werkt samen met de gemeenten Zoetermeer, Leidschendam-Voorburg, Den Haag en de provincie Zuid-Holland aan de herinrichting van deze polder tot natuur-, recreatie- en waterbergingsgebied. Eind 2016 gaat de eerste schop de grond in. Vanaf 2020 kunnen mensen hier rustig wandelen, fietsen, paardrijden of varen in een afwisselend landschap van water en groen.