Nieuw wapen tegen blauwalg in Zoetermeer

Nederlandse primeur

Nederlandse primeur

Zoetermeer en het hoogheemraadschap van Rijnland gooien als eerste in Nederland een nieuw wapen in de strijd tegen de blauwalg in de Zoetermeerse Plas, ook wel de Noord Aa genoemd. Blauwalg komt op warme dagen steeds vaker voor in zwemwater en is slecht voor de gezondheid.

 

Het Zoetermeerse bedrijf LG Sonic pakt het probleem aan met een nieuw systeem dat is gebaseerd op ultrasone geluidsgolven. Het is een van de initiatieven van Zoetermeer dat innovatieve technologie volop stimuleert. “Rijnland vindt het belangrijk om in samenwerking met onze omgeving te onderzoeken welke methode het beste werkt om blauwalg te bestrijden. We willen immers samen werken aan een goede waterkwaliteit en recreatie mogelijk maken. Als deze innovatieve methode werkt, kan het ook breder worden toegepast in Rijnlands werkgebied”, aldus Martine Leewis, hoogheemraad van Rijnland.

Lees het volledige bericht van gemeente Zoetermeer

Foto: Donderdag 10 december werd het nieuwe systeem gepresenteerd door (v.l.n.r. op de foto) de heer Yousef, General Manager LG Sonic, wethouder Paalvast (Groen) en hoogheemraad Leeuwis.

Foto: Donderdag 10 december werd het nieuwe systeem gepresenteerd door (v.l.n.r. op de foto) wethouder Paalvast (Groen), de heer Yousef, General Manager LG Sonic, en hoogheemraad Martine Leewis.

Bekijk ook het filmpje van Omroeproep West