Rijnland gaat door met kade-inspecties

Inspectieronden langs de (zeer) droogtegevoelige kades

Inspectieronden langs de (zeer) droogtegevoelige kades

Uit voorzorg organiseert het hoogheemraadschap van Rijnland ook volgende week inspectieronden langs de (zeer) droogtegevoelige kades.

Rijnland droger dan Nederland

Hoewel het nu koeler is met hier en daar een bui, lopen de temperaturen en zonuren naar het weekend weer op. De verdamping is de komende periode circa 4 mm/per dag. Het jaar 2015 behoort hiermee tot nu toe tot de 5% droogste jaren sinds de waarnemingen. Het record van 1976 is nog niet bereikt. Wel is het zo dat het gebied van Rijnland droger is dan het gemiddelde in Nederland. Het peil in de boezem, het hoofdsysteem, is rond het zomerpeil. Omdat de Rijnafvoer nog hoog genoeg is, kan er voldoende zoet water worden aangevoerd vanuit de Hollandse IJssel naar Rijnland. Het hoogheemraadschap houdt de omstandigheden echter nauwlettend in de gaten, aangezien de droogte aanhoudt en het neerslagtekort nu boven de 175 mm uitkomt.

Inspecties

Tot nu toe hebben de kade-inspecties van ruim 240 km geen bijzondere knelpunten opgeleverd. Diverse locaties krijgen de komende inspecties extra aandacht, 3 locaties zijn overgedragen naar de afdeling onderhoud voor herstelwerkzaamheden.