Week van ons Water

.

Maak van 11 tot en met 18 oktober kennis met water tijdens de Week van ons water. Deze week staat bol van activiteiten over water in Rijnlands gebied.

Waterbewustzijn

Water is onlosmakelijk verbonden met ons leven. Landelijk staat de bewustwording van water hoog op de agenda. Gemeenten en waterschappen werken nauw samen om inwoners en bedrijfsleven meer bewust te maken van de waarde en het belang van schoon en veilig water. De Week van Ons Water is één van de manieren om het water dicht bij inwoners en bedrijven te brengen en daarmee het waterbewustzijn te vergroten.

Activiteiten Rijnland

Ook bij Rijnland vinden in deze week diverse activiteiten over water plaats. Zo is er een open dag bij de afvalwaterzuiveringsinstallatie in Lisse, kan je een kijkje nemen bij het boezemgemaal in Katwijk en is er een kans dat je via een webcam kan zien hoe een dijk doorbreekt. 

Ga snel naar Activiteiten Rijnland voor 'Week van ons Water' om al onze activiteiten te zien en ervoor te zorgen dat je niets mist.
Een aantal van onze activiteiten daarvan vind je ook terug op www.weekvanonswater.nl.

Let op! De eerste Rijnlandse activiteit is al op zaterdag 10 oktober in de afvalwaterzuivering in Lisse, kijk snel in de de evenementenkalender voor deze Open dag.

Nieuw lesmateriaal

Het hoogheemraadschap van Rijnland liet aansluitend op de dijkbezwijkproef in de Leendert de Boerspolder aanvullend lesmateriaal maken. De lessen zijn speciaal ontwikkeld naar aanleiding van de film ‘Holland, natuur in de delta’, de familiefilm die draait in meer dan 150 bioscopen. Met de dijkdoorbraak van de Leendert de Boerspolder als voorbeeld maakt Rijnland de lessen actueel en levend voor kinderen. Deze lessen komen voor alle basisscholen beschikbaar tijdens de 'Week van ons Water' op woensdag 14 oktober op www.deltaindeklas.nl