Doekjes? Niet in het riool!

Liever geen vochtige doekjes in het toilet

Liever geen vochtige doekjes in het toilet

Het zuiveren van rioolwater kost energie en geld. Hoe meer vervuiling - met zaken die niet thuishoren in het riool - des te hoger de milieubelasting en de kosten. Afval in het riool leidt bijvoorbeeld tot verstopping en overstroming. Grote boosdoeners van deze verstoppingen zijn vochtige doekjes en vochtig toiletpapier die door het toilet worden gespoeld. Lekker makkelijk, maar het kost de waterschappen en daarmee de belastingbetaler elk jaar miljoenen euro’s.

Het riool bevat vuil water van huishoudens, bedrijven en vaak ook regenwater. Rioolwaterzuiveringsinstallaties maken er schoon water van, en lozen dat vervolgens op het oppervlaktewater. Vanuit het huis leiden de afvoer van de wasbak, wasmachine, keukengootsteen, doucheputje en toilet naar het riool.
Het hoogheemraadschap van Rijnland en de gemeenten Leiden, Leidschendam, Voorburg, Zoeterwoude, Leiderdorp, Oegstgeest, Voorschoten en Wassenaar hopen dat u wilt meewerken aan een betere doorgang van de riolering en daarmee dus minder verstoppingen. Daarom, liever geen vochtige doekjes in het toilet.

afval

Tip: zet een prullenbakje naast de wc!

Meer informatie over wat nog meer niet in het riool mag? Neem dan een kijkje op www.nietinhetriool.nl

geen doekjtes in het riool