Eerste exemplaar ‘Alle kinderboerderijen klimaatbewust’ uitgereikt

Hans Hoeve krijgt de handreiking van Anneke van Veen (GDO)

Hans Hoeve krijgt de handreiking van Anneke van Veen (GDO)

Het eerste exemplaar van de praktische handreiking 'Alle kinderboerderijen en hun bezoekers klimaatbestendig en waterbewust' is op 11 april in Gouda overhandigd aan Hans Oosters (voorzitter van de Unie van Waterschappen), Hans Hoeve (voorzitter van de kinderboerderij), Loes Versteeg (jeugdbestuurder Rijnland), Hilde Niezen (wethouder van Gouda) en Jeroen Schmaal (manager Oasen).

Hans Oosters (voorzitter van de Unie van Waterschappen), Hans Hoeve (voorzitter van de kinderboerderij), Loes Versteeg (jeugdbestuurder Rijnland), Hilde Niezen (wethouder van Gouda) en Jeroen Schmaal (manager Oasen).

Op kinderboerderij De Goudse Hofsteden werd de afgelopen maanden hard gewerkt aan de pilot 'Alle kinderboerderijen en hun bezoekers klimaatbestendig en waterbewust'. Een opdracht vanuit het Ministerie van Infrastructuur en Milieu en het kennisprogramma DuurzaamDoor. Al is de uitreiking van het praktische handboek het eindresultaat van de mogelijkheden die gebundeld zijn voor de kinderboerderij. Het vormt hiermee de start van het project om er samen met de betrokkenen partijen mee aan de slag te gaan voor nu en de komende jaren. Voor Rijnland sluit samenwerking met de kinderboerderij goed aan op de pilot ‘Educatie waterketen en duurzaam watergebruik’ dat onderdeel wordt van een bredere overeenkomst samenwerken in de waterketen.