Het hoogheemraadschap van Rijnland maakt werk van innovatie

Grote belangstelling Innovatieconferentie Rijnland

Grote belangstelling Innovatieconferentie Rijnland

De op het Leidse kantoor georganiseerde middag werd zeer goed bezocht: ruim 130 geïnteresseerden, zowel externe partners als Rijnlanders, namen deel aan het gevarieerde programma. De deelnemers konden tijdens het plenaire deel en in diverse workshops inspiratie opdoen voor een innovatieve mindset, innovatiepartners ontmoeten en bruikbare, praktische tips ophalen. Ook werd een aantal Rijnlandse innovaties getoond.

De rode draad van de innovatiemiddag was “succesfactoren voor samen innoveren”. In de verschillende werksessies haalden we “do’s and don’ts” (ofwel boosters en showstoppers) voor innovatie op. Dagvoorzitter Anouschka Laheij gebruikte een deel van deze oogst om de paneldiscussie te voeden. De 15-jarige jeugdbestuurder Loes Versteeg gaf hierbij op verfrissende wijze haar kijk op samenwerking en innovatie.

De bijeenkomst was een succesvolle en belangrijke kick-off voor de innovatie-impuls bij Rijnland. Met de gebundelde oogst van de dag en de nieuwe relaties die zijn gelegd, gaat het hoogheemraadschap concreet verder bouwen aan zijn innovatiecultuur en - programma.

Innovatie is een belangrijk middel om onze kerntaken duurzaam en efficiënt uit te kunnen blijven voeren. In het nieuwe WaterBeheerPlan voor 2016-2021 is daarom ook vastgelegd dat er meer structurele aandacht voor moet komen. Begin dit jaar heeft Rijnland een innovatiefonds ingesteld. Hans Pluckel, dagelijks bestuurder en portefeuillehouder van o.a. innovatie, lichtte dit toe in het openingsinterview van de Innovatieconferentie.

innovatie conferentie