Muzikale vertelling over de kracht van water

Unieke voorstelling in het Koning Willem-Alexander gemaal

Unieke voorstelling in het Koning Willem-Alexander gemaal

Op zaterdagmiddag 8 oktober brengt het Klein Leids Liederen Koor een muzikale vertelling over de kracht van water in het Koning Willem-Alexander gemaal in Katwijk. Midden tussen de grote pompen van dit gemaal kunnen bezoekers gedurende een kleine anderhalf uur genieten van heel afwisselende koormuziek, schitterende filmbeelden en verhalen over (on)fortuinlijke en moedige landgenoten. Na afloop is er gelegenheid om het gemaal te bezoeken. Aanmelden is gewenst!

De muzikale én theatrale leiding van de voorstelling, genaamd Wild, woest en weids, is in handen van Harm Huson. Bij de samenstelling van dit programma werd hij geïnspireerd werd door het verhaal van zijn vader. Huson vertelt: "Mijn vader groeide op in Walcheren en maakte daar als zevenjarig jongetje mee hoe zijn geboortestreek werd bevrijd van de Duitse bezetting. Maar: ook kapotgemaakt werd door zout zeewater, omdat de geallieerden de Duitse tanks verdreven door de dijken te bombarderen. Grote delen van Zeeland kwamen onder water te staan."

"In mijn hoofd mengden die beelden over de overstroming zich op een gegeven moment met muziek, want zingen is mijn vak. En zoveel mooie muziek als er is, zoveel mooie verhalen bestaan er ook. Bijvoorbeeld getuigenissen van de Elisabeths-vloeden vlakbij Dordrecht, her-ontdekte brieven van de schippersvrouwen uit de 17e eeuw en de verhalen van de mensen die de IJsselmeerpolders hielpen droogleggen. Ze passeren in deze voorstelling allemaal de revue. Al luisterend kan het publiek bovendien genieten van prachtige filmbeelden, over Nederland als waterland." Lees het hele interview met Harm Huson.

Muzikale begeleiding komt van Aldert Prast (accordeon) en Jeroen Niesten (gitaar). De beelden zijn tot stand gekomen in samenwerking met de Leidse Video- en Smalfilm Liga.

Praktische informatie:

  • Aanmelden: Het is aan te raden u aan te melden, dan bent u verzekerd van een plaats.
  • Entree: Gratis
  • Locatie: Koning Willem-Alexander gemaal, Binnensluis 3, 2225 WC Katwijk ZH  
  • Datum en tijd: Zaterdag 8 oktober 2016. Inloop vanaf 14.30 uur, voorstelling start om 15.00 uur
  • Meer informatie: 06 51616536