Nationaal Jeugdwaterschapsbestuur

Word jij onze nieuwe waterambassadeur?

Word jij onze nieuwe waterambassadeur?

Het hoogheemraadschap van Rijnland wil, net als alle waterschappen in Nederland, graag dat jongeren meedenken over water, waterbeheer en waterschappen. In 2010 is daarom het Nationale Jeugdwaterschapsbestuur in het leven geroepen. Rijnland zoekt voor dit jeugdbestuur een nieuwe gedreven ambassadeur.

Het Jeugdwaterschapsbestuur geeft jongeren tussen de 14 en 17 jaar de kans om met elkaar van gedachten te wisselen en mee te denken over waterbeheer in Nederland. Ook adviseren zij de waterschappen over het bereiken en betrekken van jongeren. De jeugdbestuurder vervult naast de landelijke rol ook een rol bij zijn ‘eigen’ waterschap. Daar denkt hij/zij mee over educatieve activiteiten richting jongeren en vaak is de jeugdbestuurder actief bij open dagen en openingen.

Loes Versteeg

Loes Versteeg uit Hazerswoude-Dorp is 2 jaar jeugdbestuurder van Rijnland geweest. Nu is zij verkozen is als talentvolle amazone om mee te trainen in het Nationale talententeam dressuur van Zuid-Holland. En is het tijd om het stokje door te geven. Loes: “Ik heb het als een leuke en vooral leerzame tijd ervaren. Zo heb ik rondgereisd met de verkiezingstoer van de waterschappen en was ik betrokken bij leuke evenementen en kon ik namens de jeugd de pers te woord staan.”

Aanmelden

Ben jij rond de 14 jaar en wil je een actieve bijdrage leveren aan waterbeheer in Nederland? Aanmelding met motivatie kun je mailen naar educatie@rijnland.net.

 Loes Versteeg

 Het hoogheemraadschap van Rijnland is dringend op zoek naar een nieuw en enthousiast jeugdbestuurslid. Word jij de opvolger van Loes Versteeg?