Sneller op je bestemming door innovatieve aanpassing op bruggen

Slim Brug Management Systeem

Slim Brug Management Systeem

Tijdswinst voor automobilisten en de scheepvaart. Dat is het resultaat van een nieuw systeem – het brugmanagementsysteem – dat de provincie Noord-Holland vorig jaar lanceerde op al haar bruggen en sluizen. Vandaag tekenen ook de gemeenten Alkmaar, Zaanstad en hoogheemraadschap van Rijnland voor de aansluiting van hun bruggen op het nieuwe brugmanagementsysteem van de provincie Noord-Holland.

Slim Brug Management Systeem

Het Brug Management Systeem (BMS) adviseert de brugbedienaar een brug te openen aan de hand van gegevens over het weg-, water- en treinverkeer. Het systeem combineert data uit diverse bronnen, zoals van schepen en ov-bussen die zijn uitgerust met een ‘track and trace-systeem’ en van service providers, die data over het wegverkeer delen. Daarnaast zijn er gegevens van de verkeerscentrale van de provincie, waar wegen met camera’s worden gemonitord. Voor het eerst worden dergelijke data gebruikt om de brugopeningen te optimaliseren. 

Uitbreiding aantal bruggen                                                      

Het systeem is beschikbaar voor alle organisaties die bruggen bedienen. De provincie werkt samen met andere overheden om tijdswinst te realiseren voor het wegverkeer en de scheepvaart. Nu sluit zij een overeenkomst af met de gemeente Zaanstad, Alkmaar en het hoogheemraadschap van Rijnland. Samen goed voor 24 bruggen en een sluis. Naar verwachting ondertekenen nog meer gemeenten en andere beheerders van bruggen en sluizen de samenwerkingsovereenkomst nog voor het eind van dit jaar. In 2017 zijn dan ongeveer 130 bruggen in Noord-Holland aangesloten op het Brug Management Systeem.  

Minder wachttijd met Blauwe Golf

Het BMS is onderdeel van het project ‘Blauwe Golf’ waarmee een betere doorstroming op de weg en het water wordt bereikt. Onderzoek laat zien dat de wachttijd voor het wegverkeer door dit project in het jaar 2014 fors afnam. Aanpassingen van de bedientijden van bruggen, zorgden bij de Kaagbrug (A44) voor een daling van de wachttijd voor het wegverkeer met 45%. Bij de Rijksbrug van de A9 over zijkanaal C daalde de wachttijd met gemiddeld 15%, terwijl de brug vaker open ging. Voor de scheepvaart is de doorvaart via de ‘westelijke staande mastroute’ doordeweeks verkort van 9 uur naar 4,5 uur. 

Data vrij beschikbaar

Gegevens over brugopeningen zijn real-time beschikbaar voor marktpartijen. De provincie Noord-Holland, Rijkswaterstaat, andere provincies en de havenbedrijven van Amsterdam en Rotterdam verzamelen data over wegverkeer, scheepvaart, openbaar vervoer en hulpdiensten. De provincie gebruikt de data voor het BMS. De data is ook vrij beschikbaar voor marktpartijen voor gebruik bij app’s of navigatiesoftware. 

Beter Benutten: op slimme wijze snel op de plek van bestemming

In de metropoolregio Amsterdam wonen en werken veel mensen. Zij reizen vaak op hetzelfde moment, met drukte op de weg en files als gevolg. Het bedrijfsleven, Rijk, provincies, Stadsregio Amsterdam en gemeenten werken daarom samen om de files op de drukste punten met 20% te verminderen en aan het verbeteren van de reistijd met 10% in de spits in de drukste gebieden. Dat doen de partijen met innovatieve technieken en door reizigers te stimuleren op andere momenten te reizen of een alternatieve route of vervoersmiddel te kiezen. Blauwe Golf is een Beter Benutten-project.