Startschot regentonactie bij kinderboerderij Voorschoten

Inwoners krijgen korting op regenton

Inwoners krijgen korting op regenton

We moeten zuinig zijn met ons drinkwater. En een van de manieren om dat te doen is meer regenwater te gaan gebruiken. Hoogheemraad Jeroen Haan, Hans de Rijk van Kinderboerderijenactief en wethouder Bianca Bremer onthulden afgelopen donderdag samen met de kinderen die de kinderboerderij bezochten, een informatiebord over water.

Tonnie Eend

“Een kinderboerderij is niet alleen maar leuk maar ook leerzaam”, zegt Hans de Rijk. “Er is geen betere plek om de kinderen te leren beter met water om te gaan. Dat doen we door middel van een speurtocht met Tonnie Eend. Waar gebruik je water en wat doe je er mee?” Kinderen die de oplossing insturen, maken ook nog kans op een leuke prijs.

Tegels in de tuin

En dat het opvangen van regenwater hard nodig is, vertelde wethouder Bremer. “Veel mensen hebben alleen maar tegels in de tuin. Dat is niet alleen jammer maar veroorzaakt ook wateroverlast want de regen kan niet meer de grond in en stroomt naar de straten. Dat is overal een probleem, ook in Voorschoten.” De wethouder roept inwoners op minder stenen te gebruiken en meer gras en planten in de tuin te plaatsen. “Als je een regenton hebt, kun je die planten daaruit water geven. Dat scheelt drinkwater en alle kleine beetjes helpen.” Hoogheemraad Jeroen Haan bevestigt dat nog eens. “Al het water dat je niet drinkt, bijvoorbeeld van een wc of een douche, moet door ons weer gezuiverd worden. Dat kost veel geld en regenwater is gratis.”

Inwoners kunnen een regenton bestellen via www.regentonactie.nl/kinderboerderij. Gekozen kan worden uit een plastic of houten ton. De eerste 50 inwoners krijgen een korting van € 10.

Zie ook het bericht op de website van Voorschoten Online.