Startsein actie regenton gemeente Leidschendam-Voorburg

Viering van de 3de verjaardag van Stadstuin Rusthout in Leidschendam-Voorburg

Viering van de 3de verjaardag van Stadstuin Rusthout in Leidschendam-Voorburg

Tijdens de viering van de 3de verjaardag van Stadstuin Rusthout in Leidschendam-Voorburg werd het startsein gegeven voor actie regenton. Wethouder Floor Kist (Milieu en Duurzaamheid) overhandigde aan Liesbeth Starrenburg, voorzitter van de Stichting Vrienden van Rusthout, een bord met daarop de tekst “THERE IS NO PLANET B”. Hij prees de vrijwilligers van de Stadstuin om hetgeen in de afgelopen drie jaar bereikt is en dat de tuin een groene oase is geworden voor jong en oud.

Hoogheemraad Jeroen Haan gaf vervolgens het startsein van de regentonactie. Deze actie geeft inwoners van de gemeente de mogelijkheid om voor een aantrekkelijke prijs een regenton aan te schaffen. Rijnland en de gemeente Leidschendam-Voorburg stimuleren de actie door het geven van
€ 10,-korting op de eerste 50 regentonnen. Onderstreept werd het belang van de opvang van regenwater. Het opgevangen regenwater is van goede kwaliteit en geschikt om bijvoorbeeld bloemen en planten water te geven, om de auto of fiets mee te wassen en nog veel meer. Met een regenton komt een stortbui ook niet in één keer in het riool, wat bij hevige regenval voor problemen kan zorgen. Het bespaart energie door het direct te gebruiken en dat is natuurlijk beter voor natuur en milieu.

De regentonactie loopt van 3 april tot 1 september 2016. Een regenton kan besteld worden bij Stadstuin Rusthout en bij Buitengoed Dorrepaal.