Drukbezochte Week van ons Water

Tussen 12 en 21 mei hebben heel wat mensen beleefd hoe bijzonder water in Nederland kan zijn. Het was de nationale Week van ons Water waarin water(kwaliteit) in en om het huis centraal stond. Het hoogheemraadschap van Rijnland organiseerde meerdere activiteiten om jong en oud kennis te laten maken met het water in hun omgeving.

Heel wat kinderen van basisscholen De Kring uit Oegstgeest en De Fontein uit Ter Aar deden op 16 en 18 mei mee met een slootsafari. Met schepnetten, observatiebakken en zoekkaarten werd onderzocht welke waterdiertjes en -planten in de sloot leven. De vangst was groot, ze vingen onder andere een waterslak, modderkruiper, kleine snoekbaarsjes, een schaatsenrijder, veel kikkervisjes en bootsmannetjes. Tijdens de slootsafari op 17 mei bij kinderboerderij de Goudse Hofstede in Gouda werd een rivierkreeft en quaggamossel gevangen. Uiteraard zijn alle dieren na de safari’s weer teruggezet in de sloot.

Verder kon er in die week een watertheater, molen en afvalwaterzuivering bezocht worden, de onderwaterwereld van de Zegerplas ontdekt worden en een wandeling gemaakt worden door een waternatuurgebied.

Foto’s

Een impressie van alle activiteiten staat in het fotoalbum