Open dag molenviergang Aarlanderveen groot succes

Afgelopen zaterdag 13 mei was het open dag bij de molenviergang in Aarlanderveen. De enige nog werkende molenviergang in de wereld. De Molenviergang was open voor publiek vanwege de Nationale Molen- en Gemalendag en de Week van Ons Water. In de ochtend was hoogheemraad Sjaak Langeslag aanwezig om de eerste gasten te verwelkomen.

Veel bekijks bij de Putmolen

Tijdens de open dag gaven de molenaars uitleg over het functioneren van alle de vier molens en wat de Viergang in Aarlanderveen zo uniek maakt. Vooral bij molen nummer 4: de Putmolen was veel bekijks. Molenaar Johan werkt en woont in deze molen samen mijn zijn gezin. Samen met zijn vrouw gaf hij om en in zijn molen een interessante rondleiding voor de geïnteresseerde gasten. In totaal hebben er ongeveer 250 mensen een kijkje bij de molens genomen.

Naast de Putmolen staat een zomerhuisje. Hier konden bezoekers voordat de rondleiding startte onder het genot van koffie, thee of  limonade een informatieve animatiefilm bekijken over het werk dat Rijnland uitvoert. Verder werd De film “Water, Wind en Wieken” ook getoond. In deze film wordt een mooi overzicht gegeven over de historie van deze unieke Molenviergang. Verder was fotograaf Julius Verzaal aanwezig met zijn foto expositie en gaf hij bezoekers tips en trucks om de polder en molens op de perfecte manier vast te leggen. Bij iedere molen van de molenviergang was overigens  iets leuks te beleven, daarom kon je een wandeling langs alle vier de molens maken. Dit is natuurlijk ook de beste manier om te zien hoe de molens samenwerken voor droge voeten in de polder.

 Molenviergang

De week van Ons Water

Twee keer per jaar wordt de Week van ons Water georganiseerd. Een speciale week die wij twee keer per jaar samen met al onze waterpartners organiseren. Werk aan Ons Water is nooit af. Elke dag weer wordt er hard gewerkt om ons land waterveilig te houden.