Rijnland in gesprek over klimaatverandering

Dinsdag 9 mei ging Rijnland in de Duin –en Bollenstreek in gesprek met overheden, ondernemers en overige partners in de regio. Onderwerp van gesprek waren de gevolgen van de klimaatverandering, over de uitdagingen in deze regio én over mogelijke oplossingen. De oproep van Rijnland is om het gebied toekomstbestendig te maken, we elkaar nodig hebben. Deze middag was bedoeld om juist die samenwerking op gang te brengen.

Naast het delen van goede voorbeelden als inspiratie gingen de ruim zeventig aanwezigen met elkaar in gesprek over de duurzaamheidsambities en economische uitdagingen voor het gebied, de kansen die de klimaatverandering met zich meebrengt voor de recreatie voor bijvoorbeeld de kuststreek en de mogelijkheid tot klimaatbestendig bouwen in relatie tot de duurzaamheidsopgave. Met prikkelende stellingen kwamen gesprekken op gang en werden beelden gedeeld. Wil je weten welke gesprekken dat waren of wil je de sfeer van de dag proeven en nalezen tot welke uitkomsten deze mooie gesprekken van deze dag geleid hebben? Lees dan het Live Magazine met beeldimpressies en interviews met aanwezigen. 

De watertafel vond in Kasteel de Keukenhof plaats waar ook de 3D graffiti tekening ligt. Hiermee wordt aandacht gevraagd voor klimaatverandering en de gevolgen daarvan, zoals wateroverlast. Deze tekening blijft tot juli te bekijken bij Kasteel de Keukenhof. 

Meer weten? Kijk op www.bewustlevenmetwater.nl