Aalsmeer

Veilige dijken voor droge voeten

Veilige dijken voor droge voeten

Het hoogheemraadschap van Rijnland verbetert de dijken in Aalsmeer. De dijken moeten veilig zijn, nu en in de toekomst, zodat Aalsmeer droge voeten houdt. In de eerste week van mei zullen de werkzaamheden van deel A opgeleverd worden.

De werkzaamheden aan de dijken in Aalsmeer zijn verdeeld in deel A en deel B. De laatste werkzaamheden in deel A betreffen het inzaaien met gras van de taluds.

Een deel van het werk is uitgevoerd door aannemersbedrijf Markus BV. Aannemersbedrijf Verboon Maasland heeft het stortsteen langs de Westeinderplassen geplaatst. Deze aannemers hebben een ruime ervaring op het gebied van dijkverbeteringen en hebben inmiddels meerdere projecten succesvol uitgevoerd in opdracht van het hoogheemraadschap van Rijnland. 

Planning

We bevinden ons op dit moment in de afronding van fase A. We zijn naar verwachting in mei klaar. Daarna volgt nog een onderhoudsperiode tot maart 2017. Rijnland bewaakt in deze periode onder andere de groei van het gras op het talud. Daarnaast is de voorbereiding voor fase B bezig. Rijnland is in gesprek met eigenaren om het ontwerp voor de dijk zoveel mogelijk af te stemmen op de verschillende belangen van de bewoners en de gemeente Aalsmeer.

Kadeverbetering Aalsmeer

Kadeverbetering Aalsmeer