Actueel

Pop-up informatiecentrum geopend

Hoogheemraad Marco Kastelein opende donderdag 29 juni in Gouda het pop-up informatiecentrum over de werkzaamheden aan de IJsseldijk. In het centrum, in het monumentale pand aan de Lange Tiendweg 21, kan iedereen vanaf nu terecht met vragen over de werkzaamheden aan de IJsseldijk, of met overige water-gerelateerde vragen.

Marco Kastelein benadrukte dat velen het vaak vanzelfsprekend vinden om onder de zeespiegel te wonen. ‘Maar dat is het natuurlijk niet. Men moet zich meer beseffen wat het leven met water betekent. Zeker nu we steeds meer te maken krijgen met de gevolgen van klimaatverandering. Dit informatiecentrum, midden in het winkelcentrum van Gouda, draagt bij om dit bewustzijn te vergroten’, aldus Kastelein.  

Inrichting 
Op de begane grond ligt de nadruk op informatie over de versterking van de IJsseldijk. Er zijn drie informatiepanelen waarin wordt uitgelegd welke werkzaamheden waar plaatsvinden en waarom. Daarnaast is te zien (en voelen) met welk materiaal en materieel wordt gewerkt (basalt, soilmix, struinpad). In het souterrain bevindt zich een ‘bioscoop’ waar films worden vertoond over het project en klimaat-gerelateerde filmpjes van het hoogheemraadschap. Daarnaast is er een tentoonstelling te zien van fotografe Iris Loonen, met als thema ‘De Goudse Waterkant’.

Het tijdelijke informatiecentrum is tijdens de duur van de werkzaamheden -naar verwachting tot begin 2018- geopend van woensdag tot en met vrijdag tussen 13.00 en 17.00 uur en op zaterdag vanaf 10.00 uur. Gedurende het jaar worden er verschillende activiteiten georganiseerd rondom het thema water. De toegang is gratis.

Opening gemist? Bekijk hier het filmpje.