Minister en staatssecretaris ontvangen belastingenboekje

Op 8 april ontvingen minister Plasterk en staatssecretaris Wiebes, tijdens het bestuurlijk overleg Financiële Verhoudingen op het ministerie van BZK, het boekje Waterschapsbelastingen 2015 – het hoe en waarom.

Nieuw is dat de uitgave van het boekje gepaard gaat met de lancering van de webpagina 'Waterschapsbelastingen'. Op deze pagina is op transparante wijze te zien waaraan de waterschappen het belastinggeld besteden.
 
Huub Hieltjes, bestuurslid Unie van Waterschappen: “Het boekje Waterschapsbelastingen 2015 – het hoe en waarom maakt inzichtelijk hoe de 23 waterschappen de waterschapsbelastingen besteden. In 2015 gaat het om 2,6 miljard euro in totaal. Dit jaar zijn deze gegevens voor het eerst ook digitaal beschikbaar, via de website waterschapsspiegel.nl. Een goede ontwikkeling. Want als overheid moeten we, in dit digitale tijdperk, ook op deze manier aan inwoners en bedrijven op transparante wijze verantwoording afleggen over hoe we hun belastingeuro’s besteden. Vanaf nu zijn voor iedereen, elk moment van de dag, via één website, alle gegevens over waterschapsbelastingen beschikbaar.”
 
Lees het volledige bericht op de website van de Unie van Waterschappen
 
Bekijk het boekje en open data op de website waterschapsspiegel.nl