Bewust leven met water

Leven in Rijnland is leven met water. Droge voeten en schoon water daar gaan we voor. Maar ons klimaat verandert. En het verandert sneller dan gedacht. Die verandering heeft tot gevolg dat er meer neerslag valt in kortere periodes.

Steeds vaker krijgen we te maken met hoosbuien met wateroverlast op straat en in de polders tot gevolg. Om deze regenbuien te verwerken is Rijnland continu aan het werk om het watersysteem te verbeteren. Het helpt als het water tijdelijk ergens anders opgevangen kan worden. Samen met gemeenten, bedrijfsleven en bewoners zetten we ons in om de gevolgen van wateroverlast te beperken. Bijvoorbeeld bij u in de tuin. Zo kunt u een regenton plaatsen of niet uw hele tuin bestraten, zodat de regen in de grond kan wegzakken.

Een goede voorbereiding is het halve werk. En dat geldt natuurlijk ook voor u als inwoner van het gebied. Zorg dat u goed voorbereid bent voor het geval dat het water uw huiskamer binnenkomt. Zet bijvoorbeeld uw waardevolle spullen en een noodpakket op zolder.

Wilt u weten wat u nog meer kunt doen? Bekijk ons filmpje.

Weten hoe hoog het water bij jou komt? Kijk op www.overstroomik.nl