Duik mee in de wereld van ons water

Niet alleen mensen hebben schoon water nodig. Eenden, vissen, kikkers, insecten en waterplanten net zo goed. Duik tussen 29 april en 19 mei in deze bijzondere wereld van ons water! Ontdek, leer en zie waarom en hoe we ons water schoonmaken en houden.

Rondom de landelijke Week van Ons Water (1 t/m 12 mei) vertellen we je tijdens verschillende activiteiten meer over water(kwaliteit) in en om het huis. Dat is bijvoorbeeld het water in de sloot en de zwemplas, maar ook het water dat je doorspoelt in de gootsteen en het toilet.

Duik (op het droge) mee in onze waterwereld: 

Voor sommige activiteiten geldt een beperkt aantal bezoekers en moet vooraf aangemeld worden. Wees er dus op tijd bij, want vol=vol!

Week van Ons Water

De landelijke Week van Ons Water is dit jaar van 1 t/m 12 mei. In die anderhalve week organiseren waterschappen en andere waterbedrijven door het hele land activiteiten die te maken hebben met schoon en gezond water. Het is een initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Milieu, Rijkswaterstaat, de Unie van Waterschappen, het IPO, de VNG, de Vewin, het Deltaprogramma en alle waterschappen, provincies, gemeenten en waterbedrijven. Kijk voor meer informatie op www.onswater.nl/weekvanonswater