11 mei: Open dag Molenviergang Aarlanderveen

Molenviergang in Aarlanderveen
Molenviergang in Aarlanderveen

Dit jaar vindt de Nationale Molen- en Gemalendag tegelijk plaats met de Week van Ons Water. De vier molens van de Viergang in Aarlanderveen doen ook dit jaar weer mee. Zaterdag 11 mei zijn ze open van 10.00 tot 17.00 uur. Deze molenviergang is uniek: de enige ter wereld die nog wordt ingezet voor de waterhuishouding in de polder.

Van alles te beleven

Tijdens de open Molendag is bij iedere molen wel iets te zien of te doen. Aan de kraam van de Agrarische Natuurvereniging De Wetering kom je alles te weten over agrarisch natuurbeheer in de polder. En ben je geïnteresseerd in weidevogels? Loop dan een stukje het weiland in met vogelaar Dirk van der Bijl. Verder kun je verschillende streekproducten en klompen kopen, een demonstratie van oude gereedschappen bijwonen, je kennis over waterbeheer opfrissen en aansluiten bij een rondleiding.

Het leven van een molenaar

De Putmolen is extra bijzonder omdat het molenaarsechtpaar werkt en woont in deze molen en hier ook nog een melkveehouderij houdt. Tijdens de rondleidingen – ook binnen! – vertellen zij alles over het reilen en zeilen op deze bijzondere plek. Een unieke kans om meer van het molenaarsbestaan te weten te komen.

Foto's

Tijdens de open molendag maakt onze fotograaf foto's. Deze plaatsen we na de Week van ons Water in een fotoalbum dat we publiceren op onze website, social media en mogelijk in andere (online) publicaties. Ook kan het zijn dat we de foto’s voor de aankondiging van andere evenementen, open dagen en excursies later in het jaar of volgend jaar gebruiken. Het is mogelijk dat onze fotograaf ook jou op de foto zet. Heb je hiertegen bezwaar? Laat het dan tijdens de activiteit aan de fotograaf weten.