19 mei Rondvaart Langeraarse Plassen (VOL)

Langeraarse Plassen
Langeraarse Plassen

De rondvaart op 19 mei is vol, aanmelden kan niet meer ------ Op 19 mei kun je mee met een rondvaart over de Langeraarse Plassen. Samen met de omgeving werken we de komende jaren in deze plassen aan het verbeteren van de waterkwaliteit en -natuur. Op 19 mei vertellen we er graag over en laten je zien wat we al gedaan hebben.

Verbeteren waterkwaliteit en ecologie

We willen in de Langeraarse Plassen helderder water met een grote diversiteit aan waterplanten en -dieren. Om dat te bereiken voeren we dit jaar en de jaren daarna meerdere maatregelen uit. Ook hebben we al projecten gedaan, zoals het aanleggen van een rieteiland. Ook is langs de Smidskade een luwtescherm aangelegd dat de rietgroei sterk verbetert.

Rondvaart

De rondvaart gaat op 19 mei drie keer:

  • Rondvaart 1 van 10:00 uur tot 11:30 uur (VOL)
  • Rondvaart 2 van 12:30 uur tot 14:00 uur (VOL)
  • Rondvaart 3 van 14:30 uur tot 16:00 uur (VOL)

rondvaart met bootOntvang je na je aanmelding een bevestigingsmail, dan ben op 19 mei op het tijdstip dat jouw rondvaart start (10.00 uur, 12.30 uur of 14.30 uur) van harte welkom op de steiger aan het Kerkpad in Langeraar (zie kaartje rechts op deze pagina).  

We maken een rondvaart over de zuidelijke plas waarbij we je in de boot vertellen over het gebied, de plassen en het (onder)waterleven. En natuurlijk laten we je dit ook zien! De vaartocht duurt anderhalf uur. Na de vaartocht is de activiteit afgelopen.

Parkeren

Kom je met de auto? Dan kun je parkeren bij de kerk op de Langeraarseweg 88 in Langeraar. Vanaf daar is het circa 2-3 minuten lopen naar de opstapsteiger. Dichterbij parkeren kan op de parkeerplaatsen tegenover brood- en banketbakkerij Tersteeg, Strooplikker 16 in Langeraar (beperkt aantal plaatsen). Vanaf daar is het circa 1 minuut lopen.

Aanmelden

Aanmelden kan helaas niet meer, de rondvaartboten zitten vol.
Als je je hebt aangemeld en een bevestigingsmail hebt ontvangen, gaan wij er vanuit dat je ook echt komt. Tip: houd rekening met het weer en trek gepaste kleding aan, de rondvaart is in een open boot.

Foto's

Tijdens de activiteit maakt onze fotograaf foto's. Deze plaatsen we na de Week van ons Water in een fotoalbum die we publiceren op onze website, social media en mogelijk in andere (online) publicaties. Ook kan het zijn dat we de foto’s voor de aankondiging van andere evenementen, open dagen en excursies later in het jaar of volgend jaar gebruiken. Het is mogelijk dat onze fotograaf ook jou op de foto zet. Heb je hiertegen bezwaar? Laat het dan tijdens de activiteit aan de fotograaf weten