29 april en 2 mei: serious game Nieuwe Driemanspolder (VOL)

Voorweg 135, Zoetermeer
Voorweg 135, Zoetermeer

De serious game is vol, aanmelden kan niet meer ------ Het klimaat verandert, en sneller dan voorheen gedacht. De voorspellingen voor neerslag tijdens hoosbuien in 2050, waren in 2015 al werkelijkheid. Piekbuien komen dus steeds vaker voor… Wat moet je met al dat water? Een kist wordt op tafel gezet; die kan je helpen, hij gaat alleen niet open... Puzzel je weg door voorspellingen, bestudeer de mogelijkheden en probeer het water een weg te geven. Kortom: kom ons helpen tijdens de serious game die we op maandag 29 april en donderdag 2 mei organiseren bij de Nieuwe Driemanspolder!

Op maandag 29 april en donderdag 2 mei is het op verschillende momenten mogelijk een korte serious game te spelen bij de Nieuwe Driemanspolder (tussen Zoetermeer, Den Haag en Leidschendam-Voorburg). In een game van ongeveer 30 minuten leer je meer over de waterschappen in Nederland in het algemeen en de Nieuwe Driemanspolder in het bijzonder. Na afloop heb je meer inzicht in de complexiteit van het vraagstuk. Let op: het spel is voor gezinnen met kinderen vanaf ongeveer 10 jaar.

Klimaatverandering

wateroverlast in de straatAlweer een hoosbui? Waar moet al dat water dan heen? Het klimaat verandert, en sneller dan we eerst dachten. Door klimaatverandering neemt de kans op wateroverlast ook toe. Om al het extra water bij hevige regenval een plekje te geven, leggen we in de Nieuwe Driemanspolder een piekberging aan, een soort badkuip waar extra water veilig kan blijven staan, totdat het watersysteem in de polder er klaar voor is het extra water te verwerken. Zo houden we droge voeten, ook in de Nieuwe Driemanspolder!

Wanneer kun je komen spelen?

Je kunt op 29 april en 2 mei op een aantal momenten de serious game spelen:

  • Van 10:00 uur tot 11:00 uur (VOL)
  • Van 11:00 uur tot 12:00 uur (VOL)
  • Van 12:30 uur tot 13:30 uur (VOL)
  • Van 13:30 uur tot 14:30 uur (VOL)
  • Van 14:30 uur tot 15:30 uur (VOL)

Tijdens iedere game, die maximaal een uur duurt, kunnen twee groepen van maximaal zes spelers het spel doen. Er is dus zeer beperkt plek!

Bereikbaarheid

Je vindt onze bouwkeet aan de Voorweg 135 in Zoetermeer, achter Ruitersportcentrum De Voorweg. We zijn bereikbaar met auto, fiets en OV (bus 30, halte Westerpark) en hebben voldoende parkeerplaatsen. Ben je (te) vroeg? Dan kun je eerst ook nog het bezoekerscentrum op het ketenpark binnenlopen. 

Aanmelden

Aanmelden voor de Serious game kan helaas niet meer.

Foto's

Tijdens de activiteit maakt onze fotograaf foto's. Deze plaatsen we na de Week van ons Water in een fotoalbum dat we publiceren op onze website, social media en mogelijk in andere (online) publicaties. Ook kan het zijn dat we de foto’s voor de aankondiging van andere evenementen, open dagen en excursies later in het jaar of volgend jaar gebruiken. Het is mogelijk dat onze fotograaf ook jou op de foto zet. Heb je hiertegen bezwaar? Laat het dan tijdens de activiteit aan de fotograaf weten.