6 of 9 mei: Bezoek met je klas een afvalwaterzuivering

Zwaanshoek, Katwijk, Leiden etc
Zwaanshoek, Katwijk, Leiden etc

Op 6 en 9 mei kun je met je klasgenootjes op rondleiding bij een afvalwaterzuivering. Daar maken we het water schoon dat je doortrekt in de wc en wegspoelt in de douche en de gootsteen. Wil je wel eens zien hoe we dat doen? Ga dan met ons mee op rondleiding!

Douchen, afwassen, naar de wc gaan: het afvalwater spoelt door het afvoerputje weg. Via de riolering komt het uiteindelijk bij een van onze afvalwaterzuiveringen terecht. Tijdens een rondleiding op zo’n zuivering zie je met eigen ogen hoe we het vieze water weer schoonmaken. Voorafgaand wordt op het terrein uitleg gegeven over het werk van een waterschap.

Ga je mee?

Je juf of meester kan zich voor de rondleiding aanmelden. De activiteit is vanaf groep 6. In overleg met je juf of meester bepalen we naar welke zuivering we gaan en op welke dag (6 of 9 mei) en tijdstip. Rondleidingen zijn mogelijk bij de afvalwaterzuiveringen in Zwaanshoek, Katwijk, Alphen Noord, Zwanenburg, Leiden Zuidwest en Gouda.

AWZI vanuit de luchtDe rondleiding duurt ongeveer 90 minuten. Er zijn geen kosten aan verbonden. Je school dient zelf te zorgen voor vervoer naar de afgesproken afvalwaterzuivering.

Aanmelden uiterlijk 29 april

Voor deze activiteit geldt een beperkt aantal plaatsen. Wil jij op 6 of op 9 mei met je klas naar een afvalwaterzuivering? Zorg dan dat je juf of meester je klas snel aanmeldt! Dat kan tot maandag 29 april via evenementen@rijnland.net. Zet in de mail dat het een aanmelding is voor ‘Rondleiding awzi’, op welke dag je de rondleiding wilt (6 of 9 mei) en hoeveel kinderen en begeleiders meekomen. Als je van ons een bevestigingsmail ontvangt, is je aanmelding definitief.

Foto's

Tijdens de activiteit maakt onze fotograaf foto's. Deze plaatsen we na de Week van ons Water in een fotoalbum dat we publiceren op onze website, social media en mogelijk in andere (online) publicaties. Ook kan het zijn dat we de foto’s voor de aankondiging van andere evenementen, open dagen en excursies later in het jaar of volgend jaar gebruiken. Het is mogelijk dat onze fotograaf ook jou op de foto zet. Heb je hiertegen bezwaar? Laat het dan tijdens de activiteit aan de fotograaf weten.