8 mei: Escaperoom Code Blauw in Leiden

Dak PLNT Langegracht 70  Leiden
Dak PLNT Langegracht 70 Leiden

Op 8 mei kun je als scholier of student naar de Escaperoom Code Blauw in Leiden. Kom met je familie, studiegenoten, klasgenoten of vrienden en probeer te ontsnappen aan een overstroming door heftige regen. Durf jij de uitdaging aan?

De deur gaat op slot. De duistere ruimte is gevuld met computerschermen, een overzichtskaart aan de muur en een ongedefinieerd zwart apparaat waar buisjes uit lopen. Zie maar eens te ontsnappen! Want er is heftige storm en regenval op komst. En als jij het niet oplost, overstroomt het gebied. Kun jij ons redden?

Escaperoom Code Blauw is op 8 mei te reserveren vanaf 10.00 uur. De escape duurt 20 minuten. Locatie: op het dak van PLNT aan de Langegracht 70 in Leiden. De locatie is niet rolstoeltoegankelijk. Vanaf station Leiden is het zo’n 10 minuten lopen naar de Lange Gracht. Kom je met de auto dan kun je op 5 minuten loopafstand betaald parkeren in parkeergarage Lammermarkt, Lammermarkt 9.

Aanmelden

Aanmelden is verplicht. Ga naar de website en vul het formulier in. Let op! Je kunt maar met 4 tot 5 personen tegelijk in de escaperoom.

Foto's

Het kan zijn dat onze fotograaf aanwezig is als jij in of bij de Escaperoom bent. De foto’s plaatsen we na de Week van ons Water in een fotoalbum die we publiceren op onze website, social media en mogelijk in andere (online) publicaties. Ook kan het zijn dat we de foto’s voor de aankondiging van andere evenementen, open dagen en excursies later in het jaar of volgend jaar gebruiken. Het is mogelijk dat onze fotograaf ook jou op de foto zet. Heb je hiertegen bezwaar? Laat het dan tijdens de activiteit aan de fotograaf weten.

Ontstaan Escaperoom Code Blauw

Vier studenten van de Universiteit Leiden en de Haagse Hogeschool wonnen in juni 2018 zowel de publieksprijs als de juryprijs van de Sustainable Business Battle. Zij presenteerden vorig jaar namens het hoogheemraadschap van Rijnland het idee om een waterescaperoom te bouwen. Na deze wedstrijd sloeg Rijnland de handen ineen met PLNT, centre for innovation & entrepreneurship en escaperoombouwers Escape Event, en bouwde de escaperoom Code Blauw. In maart 2019 werd de escaperoom geopend.