Leerlingen Lek en Linge Culemborg openen reizend waterlab 'Waterwonderen Live'

Veilig voor het water? Poep is power! Water tegen houden...of laten stromen? Blue Energy...Het zijn de slogans die je tegenkomt in de WaterXperiences van Waterwonderen Live.

Op donderdag 30 oktober openden leerlingen van scholengemeenschap Lek en Linge uit Culemborg samen met twee levende peilschalen, bestuurder Arie Bassa, waterambassadeur Len Hazeleger en jeugdbestuurder Marieke Heinenberg van Waterschap Rivierenland de eerste opstelling van Waterwonderen Live op hun eigen school. Waterwonderen Live is een initiatief van de waterschappen Hollandse Delta, Rivierenland en het hoogheemraadschap van Rijnland en de NME-centra van Zuid-Holland en is voortgekomen uit het Zuid-Hollands waterarrangement Stroom.

Reizend waterlab met waterXperiences

Waterwonderen Live is een reizend waterlab voor het voortgezet onderwijs. Het waterlab bestaat uit vijf waterXperiences, waarmee leerlingen kennismaken met de verschillende aspecten van water en het belang van goed watermanagement. De experiences zijn ontwikkeld in samenwerking met Wetsus, Science Centre TU Delft  en Technolab Leiden.

Landelijke jongerencampagne

Waterwonderen Live sluit aan bij de landelijke jongerencampagne Waterwonderen, gecoördineerd door het NWP (Netherlands Water Partnership). Het doel van de waterXperiences is jongeren uit de onderbouw en bovenbouw van het voortgezet onderwijs enthousiast te maken voor en bewust te maken van de waterwereld én hen te stimuleren om een keuze te maken voor de watersector, in studie en beroep.

Op diverse locaties

Het reizende waterlab zal van oktober 2014 t/m februari 2015 testdraaien op drie locaties in Zuid-Holland. Op 12 november is het lab ook te zien  tijdens het Wereld Watercollege in Delft. Vanaf 14 november draait Waterwonderen Live bij Technolab in museum Boerhaave in Leiden.

Belangstellenden voor Waterwonderen Live op eigen locatie, kunnen contact opnemen met Annemarie Lammers, projectleider Waterwonderen Live, bereikbaar op maandag, dinsdag en donderdag op telnr. 078-7704429 of per email: a.lammers@dordrecht.nl

(Nieuwsbericht 31 oktober 2014)

onthulling van waterwonderen

Onthulling van Waterwonderen

levende peilschalen

Levende peilschalen bij de onthulling

Maken van biogas met bacteriën

Maken van biogas met bacteriën

blue energy experience

 Blue energy experience

Wat gebeurt er met klimaatverandering

Wat gebeurt er met klimaatverandering?

Watermanagement met de Deltaviewer

Watermanagement met de Deltaviewer