Eerste fase aanbesteding Nieuwe Driemanspolder gestart

Nieuwe Driemanspolder

Nieuwe Driemanspolder

Op 28 augustus 2015 heeft het hoogheemraadschap van Rijnland de selectieleidraad op TenderNed gezet voor de herontwikkeling van de Nieuwe Driemanspolder. Realisatie van de Nieuwe Driemanspolder komt hiermee weer een stap dichterbij.

Doel van deze eerste fase van de aanbesteding is om vijf potentiële Opdrachtnemers (aannemers) te selecteren. In de selectieleidraad staat waar de werkzaamheden op hoofdlijnen uit bestaan en welke technische en financiële eisen Rijnland aan mogelijke Opdrachtnemers stelt. Geïnteresseerde Opdrachtnemers hebben tot vrijdag 9 oktober a.s. gelegenheid om te reageren.

Pas in de tweede fase van de aanbesteding (eind november 2015), worden de inhoudelijke eisen bekend gemaakt op basis waarvan de Opdrachtnemers een aanbieding kunnen doen.

Bekijk de planning op de website van de Nieuwe Driemanspolder

Herontwikkeling Nieuwe Driemanspolder

De Nieuwe Driemanspolder is nu een agrarisch gebied tussen Zoetermeer, Leidschenveen en Leidschendam. Het hoogheemraadschap van Rijnland, de gemeenten Zoetermeer, Leidschendam-Voorburg, Den Haag en de provincie Zuid-Holland werken met een aannemer aan de herinrichting van deze polder. In 2016 gaat de eerste schop de grond in. Vanaf 2020 kunnen mensen hier rustig wandelen, fietsen, paardrijden of varen in een afwisselend landschap van water en groen.
Voor meer informatie: www.n3mp.nl