Preventieve inspectie kades in verband met droogte

Inspectie van droogte gevoelige kades (archieffoto)

Inspectie van droogte gevoelige kades (archieffoto)

Op maandag 15 juni wordt ongeveer 30 kilometer aan zeer droogtegevoelige kades preventief geïnspecteerd. Dit in verband met een tekort aan neerslag in de afgelopen weken. Door deze droge periode kunnen delen van kades scheuren of uitzakking vertonen. Om de stabiliteit van de kades te waarborgen wordt deze preventieve inspectie uitgevoerd. Waar nodig kunnen er vervolgens snel en adequaat onderhoudsmaatregelen worden getroffen.

Locaties van inspectie

De kades die geïnspecteerd worden, liggen in de gemeentes Alphen aan den Rijn, Kaag en Braassem, Nieuwkoop en Gouda. Naar verwachting is dinsdag 16 juni in de loop van de dag een beeld van de actuele situatie. Indien er zwakke plekken zijn gevonden, wordt u via deze website op de hoogte gehouden van de onderhoudsmaatregelen die worden getroffen.

 Overzicht droogte gevoelige kades

 Download hier het kaartje (pdf, 620 kB)als pdf.

Voorlopig voldoende zoet water

Vaak gaat een droge periode gepaard met een te kort aan zoet water. Echter is er voldoende neerslag gevallen in het stroomgebied van de Rijn. Daardoor is de invloed van de zee niet merkbaar op de Hollandsche IJssel bij boezemgemaal Gouda, waar Rijnland zoet water inlaat.

Droge voeten

De stabiliteit van kades heeft de hoogste prioriteit omdat de veiligheid van onze inwoners gewaarborgd moet blijven. Rijnland werkt daarom kostenbewust aan optimale veiligheid door kades en het waterpeil op orde te houden. Zo houden inwoners, bezoekers en bedrijven, droge voeten.

Kijk voor meer informatie op www.rijnland.net/droogte