Rijnland genomineerd voor Waterinnovatieprijs 2015

AWZI Velsen

AWZI Velsen

Opnieuw is het hoogheemraadschap van Rijnland genomineerd voor de nationale Waterinnovatieprijs. De Unie van Waterschappen kent deze prijs ieder jaar toe aan een uitvinding die het werk van alle waterschappen kan verbeteren. Uit 135 inzendingen heeft de jury een lijst opgesteld met genomineerden en op 30 november wordt bekend wie de winnaar is. Ook reikt de Unie een prijs uit aan de genomineerde met de meeste publieksstemmen.

Wilt u meer weten over ons project? Lees dan verder. We zijn natuurlijk blij en trots als u ook uw stem uitbrengt en dat doorvertelt aan iedereen die hart heeft voor water.

Hergebruik afvalwater

Kortgezegd komt het project van Rijnland neer op het verwerken van afvalwater tot grondstoffen en energie op een energiezuiniger en grootschaliger manier dan eerder mogelijk was. Hiervoor past Rijnland stikstofverwijdering toe volgens een geheel nieuw concept: het zogenaamde EssDe® proces. Dat gebeurt nu in de hoofdzuivering van de afvalwaterzuiveringsinstallatie (AWZI) in Velsen. De doorontwikkeling van dit project is zeer interessant voor alle waterschappen die afvalwater hergebruiken voor de Energie- en grondstoffenfabriek.  Zie voor meer informatie over het project van Rijnland, efficiënte stikstofverwijdering.

Stem ook!

Wilt u innovaties binnen de waterschappen bevorderen en bent u ook benieuwd naar de andere genomineerden? Bekijk dan alle genomineerden en breng meteen uw stem uit op uw persoonlijke favoriet. Tot 27 november is stemmen mogelijk.