Rijnlandse nominatie Waterinnovatieprijs

Efficiënte manier van stikstof verwijderen

Efficiënte manier van stikstof verwijderen

De Unie van Waterschappen reikt elk jaar de Waterinnovatieprijs uit aan innovatieve projecten die toepasbaar zijn binnen de taken van de waterschappen. 1 van de 135 inzendingen was afkomstig van medewerkers van Rijnland. Rijnland heeft als eerste in Nederland besloten om over te gaan tot de implementatie van de EssDer techniek op afvalwaterzuivering Velsen.

Een techniek waarbij stikstof op een efficiënte biologische manier wordt verwijderd, wat een grote energiebesparing oplevert. Deze inzending leverde Rijnland een nominatie op voor de Waterinnovatieprijs van de Unie van Waterschappen.

Feestelijke uitreiking

Op 30 november heeft de jury uit de 135 inzendingen de winnaars bekend gemaakt tijdens een feestelijke prijsuitreiking. De uiteindelijke hoofdprijs voor de categorie Schoon Water is gewonnen door de Wingsprayer van Hoeben.

Ontdek meer over de inzending van Rijnland in de volgende video:

Winnaars Waterinnovatieprijs

Andere winnende innovaties per categorie zijn:

  • Categorie Waterveiligheid: ‘Dijken op veen’-methode van hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, Rijkswaterstaat en Deltares
  • Categorie Schoon water: de Wingssprayer van Hoeben
  • Categorie: Voldoende water: de ‘Inlaat op maat’-methode van Acacia Water, SODAQ en Akvo
  • Categorie ‘Klaar voor de toekomst’: de lesmodule ‘Hoogwater op het schoolplein?’ van het Koninklijk Nederlands Aardrijkskundig Genootschap (KNAG) en het hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier 

Meer weten over de Waterinnovatieprijs?

Neem dan een kijkje op https://www.waterinnovatieprijs.nl