Ruim 400 bezoekers open dag afvalwaterzuivering Lisse

Veel interesse voor zuivering

Veel interesse voor zuivering

Afgelopen zaterdag is de afvalwaterzuivering in Lisse volop bezocht door belangstellenden. Vooral direct omwonenden waren zeer positief dat Rijnland de zuivering openstelde voor publiek. Jong én oud wilden nu wel eens weten wat er achter de hekken allemaal gebeurt en waar nou precies dat ‘luchtje’ vandaan komt.

Rondleidingen en nog veel meer

Enthousiaste medewerkers van Rijnland hebben de gehele dag rondleidingen verzorgd en uitgelegd hoe we afvalwater schoonmaken en hoe de slibverwerking werkt. Voor de jongsten onder ons stond er een springkussen, kon je een quiz invullen of een film kijken over afvalwater. Je kon zelfs een kijkje nemen bij een bijenvolk, wat al enkele jaren woont op het terrein van de zuivering en wel tot 50 kilo honing per jaar produceert.

Rondleiding AWZI

Poelpolder 50 jaar

Het initiatief om de afvalwaterzuivering in Lisse voor publiek open te stellen is voortgekomen uit een verzoek van Stichting Poelpolder 50 jaar. Om te vieren dat de Poelpolder 50 jaar bestaat, organiseert de stichting het gehele jaar activiteiten voor bewoners van de Poelpolder en daarbuiten. Rijnland heeft daar met de openstelling van Lisse een mooie bijdrage aan kunnen leveren.

De week van ons Water        

Van 12 t/m 18 oktober is het De Week van ons Water. De open dag in Lisse was dan ook één van de activiteiten om te laten zien wat Rijnland allemaal doet om ons land droog en veilig te houden. Benieuwd naar de andere activiteiten?

OpenDagAWZILisse 22

open dag