Kustwerk Katwijk genomineerd voor prijs. Stem nu!

Stem op Kustwerk Katwijk!

Stem op Kustwerk Katwijk!

Het project Kustwerk Katwijk is genomineerd voor de tweejaarlijkse architectuurprijs #RAP071. In Katwijk is een gloednieuwe inrichting van de kustlijn gerealiseerd. Over een lengte van bijna twee kilometer is het duingebied getransformeerd in een multifunctionele waterkering, die bestaat uit een dijk-in-duin, een parkeergarage voor meer dan 650 auto’s en een recreatief wandel- en natuurgebied.

Stem op Kustwerk Katwijk http://www.rapleiden.nl/nominatie/kustwerk-katwijk/

Een regionale prijs

Voorheen was de architectuurprijs alleen bedoeld voor Leidse gebouwen. Dit jaar is de regio erbij betrokken en kunnen ook Leiderdorp, Teylingen, Oegstgeest en Katwijk meedingen naar de prijs. De prijs gaat daarom verder onder de nieuwe naam Rijnlandse Architectuur Prijs, de RAP071. Naast de juryprijs is er ook dit jaar weer een publieksprijs. 

Leer de gebouwen kennen

Zowel de jury- als de publieksprijs wordt uitgereikt tijdens een speciale editie van de RAP Leiden talkshow Stand van de Stad, op dinsdag 13 oktober. Tot die tijd worden de gebouwen aan het publiek gepresenteerd via de website www.rapleiden.nl, www.facebook.com/rapleiden en door ze open te stellen tijdens de Open Monumenten Dagen. Daarnaast vindt op 1 september een presentatieavond plaats in de Meelfabriek waarbij de architect het verhaal van zijn of haar gebouw vertelt.