Vandaag is Wereld Toilet Dag

Help ook mee!

Help ook mee!

Elk jaar is het op 19 november officieel Wereld Toilet Dag. Op deze dag (gesteund door de VN) wordt extra aandacht gevraagd dat 2,5 miljard mensen niet beschikken over normale sanitaire voorzieningen. Jaarlijks sterven 800.000 jonge kinderen aan diarree, per dag 2.200 kinderen, zo’n 70 volle schoolklassen per dag!

Toiletten helpen!

Met schoon drinkwater, zeep, toiletten en informatie zijn deze kinderen simpel te redden. Voor ons is diarree een vervelende aandoening. Als je echter niet beschikt over de juiste sanitaire voorzieningen wordt het dodelijk. Mede door de grote besmettelijkheid is het in de Sahara en Zuid-Azië zelfs een van de belangrijkste doodsoorzaken voor kinderen van 5 jaar en jonger.

Doelstelling

Het doel van Wereld Toilet Dag is om media, bedrijfsleven, hulporganisaties en consumenten samen te brengen, aandacht te vragen voor het probleem en iedereen in actie te krijgen. Wereld Toilet Dag is wereldwijd uitgegroeid tot een belangrijk platform om deze boodschap uit te dragen.

Rijnland helpt mee. U ook?

Niet alleen hulporganisaties zetten zich in voor betere sanitaire voorzieningen in derde wereld landen. Het hoogheemraadschap van Rijnland werkt al enige jaren samen met een drinkwaterbedrijf en waterbeheerder in Tanzania om zuiveringstaken en drinkwatervoorzieningen te verbeteren. Met elkaar bouwen we aan één van de primaire levensbehoeften en leren we de bevolking hoe ze dit zelf kunnen onderhouden. Op deze manier dragen wij bij aan betere watervoorzieningen en hygiënischere levensomstandigheden.

Wilt u als particulier of bedrijf weten wat u kunt betekenen voor Wereld Toiletdag? Neem dan een kijkje op http://www.wereldtoiletdag.nl/