Basisschool Het Spectrum doet met Rijnland dijkinspectie aan Woubrugseweg

Uitleg dijkverhoging Heijmanswetering Alphen

Uitleg dijkverhoging Heijmanswetering Alphen

Leerlingen van groep zeven van basisschool Het Spectrum uit Alphen aan den Rijn bezochten 20 april het poldergemaal Vierambacht om alles te leren over dijken, waterbeheer en het werk van het waterschap.

Bij de Heijmanswetering aan de Woubrugseweg in Alphen aan den Rijn zijn ze bezig met het ophogen en verstevigen van de dijk. Een uitgelezen kans om een dijkexcursie te doen en te zien waar een dijk uit bestaat. De groepen gingen van start bij het gemaal Vierambacht. Een plek waar heel goed te zien is hoe diep de polder daar is en hoe het gemaal zorgt voor het wegpompen van het teveel aan water naar de boezem. Daarna deden de kinderen zelf een dijkinspectie met het logoek DroppieWater.

 Arie legt het watersysteem uit

Droppie dijkinspectie bij Heijmanswetering

Deze dijkwacht excursie van het hoogheemraadschap van Rijnland is onderdeel van het aanbod van ‘Groen doet Goed’ in gemeente Alphen aan den Rijn. Groen doet goed laat kinderen – tussen 4 en 12 jaar – en hun opvoeders de buitengebieden van Alphen aan den Rijn ontdekken. Alle activiteiten vallen binnen een thema: “50 dingen die je moet doen voor je 12de “.