Koop een regenton en draag bij aan goed waterbeheer

Korting op regenton voor inwoners van Wassenaar

Korting op regenton voor inwoners van Wassenaar

Op 22 april vond bij de kinderboerderij aan de Rodenburglaan in Wassenaar de aftrap plaats van de regentonactie. Hoogheemraad Jeroen Haan van het hoogheemraadschap van Rijnland en wethouder Leo Maat onthulden hierbij een informatiebord over goed watergebruik.

Regenwater beter en slimmer benutten

Met deze actie willen het hoogheemraadschap en de gemeente inwoners stimuleren om regenwater beter en slimmer te benutten. Regenwater is gratis en prima te gebruiken voor verschillende doeleinden, zoals planten water geven of bijvoorbeeld om ramen te wassen. De eenvoudigste manier om regenwater op te vangen is met een regenton. Daarnaast helpen regentonnen mee aan het reduceren van wateroverlast. Veel mensen hebben alleen maar tegels in de tuin, waardoor hevige regenval niet meer de grond in kan en overlast op straat kan veroorzaken. 

Leren over water met Tonnie Eend

Om kinderen al vroeg mee te nemen in goed waterbeheer, kunnen ze nu op de kinderboerderij samen met hun (groot)ouders meedoen aan een speurtocht en kennismaken met Tonnie de Eend, die uitleg geeft over allerlei elementen van water. De eerste 50 regentonnen worden tegen gereduceerd tarief bij de kinderboerderij verkocht.  

Meer informatie over de actie: http://www.regentonactie.nl/nl/wassenaar/