Tegel eruit, Plant erin...Geef Water de Ruimte

Kennis - en Inspiratiedag Operatie Steenbreek bij Rijnland.

Kennis - en Inspiratiedag Operatie Steenbreek bij Rijnland.

Vandaag zijn bij het hoogheemraadschap van Rijnland vertegenwoordigers bijeen van gemeenten, bedrijfsleven en kennisinstituten voor een kennis-en inspiratiedag van Operatie Steenbreek.

Deze stichting probeert zoveel mogelijk mensen te bereiken en te zorgen dat mensen daadwerkelijk meedoen met acties, die het milieu groener maken.  Wout Veldstra van Operatie Steenbreek licht toe dat zijn stichting het moet hebben van de medewerking van gemeenten en andere samenwerkingspartners. Zelf heeft Operatie Steenbreek slechts één medewerker in dienst.

Tegel eruit, Plant erin

De acties van Operatie Steenbreek krijgen dit jaar extra aandacht tijdens de Nationale Tuinweek die zaterdag 11 juni van start gaat. Dan kunnen mensen bij aangesloten tuincentra een gelichte tuintegel inleveren, in ruil voor planten. Ook bereiden aangesloten gemeenten als Leiden, Leiderdorp en Haarlem hun eigen acties voor.

Ruimte voor water

Het hoogheemraadschap van Rijnland werkt aan deze initiatieven mee door mensen waterbewuster te maken. "Tegel eruit, Plant erin" werkt namelijk ook om water meer de ruimte te geven. Nederland heeft in de wereld een goede naam als het gaat om waterbeheer, en de vraag naar Nederlandse waterkennis wordt steeds groter als gevolg van de klimaatverandering en de stijgende zeespiegel. Maar mensen zijn zich nog onvoldoende bewust van dat stijgende water, en het belang om water, waar dat mogelijk is, de ruimte te geven. Daarom werkt het hoogheemraadschap ook mee aan de landelijke campagne Ons Water en andere regionale initiatieven.

steenbreek

Meer informatie over Rijnland en duurzaamheid.