Testen, onderzoeken en meten tijdens activiteiten Week van ons Water

Slootsafari, wat leeft er in de sloot

Slootsafari, wat leeft er in de sloot

Deze week werd enthousiast getest, onderzocht en gemeten. En geïnteresseerd geluisterd en gekeken. Veel kinderen maar ook volwassenen deden mee aan de activiteiten die het hoogheemraadschap van Rijnland organiseerde in de Week van ons Water.

De Week van Ons Water is een landelijk georganiseerde week (dit jaar van 1 t/m 8 mei), waarin waterschappen en andere waterbedrijven activiteiten organiseren die te maken hebben met schoon water. Dit kan schoon water uit de kraan zijn maar ook schoon water in de sloot.

Activiteiten Rijnland

Op 2, 3 en 4 mei organiseerde Rijnland vier actviteiten. Dat waren een meekijk-excursie watermonsters nemen in Hoofddorp, een excursie bij waterplas Sloene in Reeuwijk, waterbeestjes onderzoeken tijdens een slootsafari in Leiden en rondleidingen, een springkussen en informatie op afvalwaterzuivering Leiden Noord. 

Foto's 

Voor Rijnland was het een geslaagde Week van ons Water, zie de foto's voor een impressie.

Filmploeg mee

Tijdens de excursie in Reeuwijk ging een filmploeg mee die opnames maakte voor de film 'Wildernis onder water', waaraan Rijnland een bijdrage levert. De verwachting is dat deze nieuwe film nog voor de zomer als zesdelige docuserie wordt uitgezonden op NPO2. Tijdens de slootsafari werden opnames gemaakt die door Unity tv (regio Leiden en omstreken) en Omroep West zijn uitgezonden.