Giet oliebollenvet niet in gootsteen of toilet

11 december 2017 - Oliebollen, wie houdt er niet van? Ieder jaar gaan we massaal aan de slag om deze lekkernij voor de feestdagen te bakken, maar waar laat je het vet? Tijdens Kerstmis en Nieuwjaar spoelen Nederlanders massaal frituur- en oliebollenvet door de gootsteen of toilet wat verstoppingen veroorzaakt in het riool.

Zowel vast als vloeibaar vet gaat namelijk klonteren en stollen als het in het rioolwater terecht komt. Daarnaast raakt de waterzuiveringsinstallatie in uw woongebied overbelast. Dat kan worden voorkomen door het gebruikte vet in een melkpak of fles te gieten en weg te brengen naar de vetrecyclecontainer bij u in de buurt. U vindt deze containers vaak bij supermarkten, scholen, sportclubs, kinderboerderijen of milieustraten.

Samen voor een gezonde waterketen

Het hoogheemraadschap van Rijnland, de gemeenten en drinkwaterbedrijven werken met elkaar aan een schoner milieu en een goede waterkwaliteit. Ook u kunt een bijdrage leveren door vetresten niet door de gootsteen of het toilet te spoelen, maar ze in te leveren bij een vetrecyclecontainer of de milieustraat van uw gemeente.

Meer informatie over wat nog meer niet in het riool mag? Neem dan een kijkje op www.nietinhetriool.nl