Hoogheemraadschap van Rijnland zoekt jeugdbestuurder

Ben jij tussen de 14 en 17 jaar en wil je meedenken over het waterbeheer? Dan is het hoogheemraadschap van Rijnland op zoek naar jou!

Wat doet een jeugdbestuurder? 

Als jeugdbestuurder denk je mee met het waterschap en ga je op pad. Je kunt mee op excursie naar een gemaal of waterzuivering, praten met een dijkgraaf, een vergadering van het algemeen bestuur bijwonen en jouw ideeën aan de collega's van het hoogheemraadschap kenbaar maken. Ook sta je wel eens in de krant als je bijvoorbeeld een dijkversterking oplevert of het startschot geeft voor een nieuw project. 

Jeugdwaterschapsbestuur 

De jeugdbestuurder is ook buiten Rijnlands gebied actief in het landelijk jeugdbestuur. Dit is een groep jongeren tussen de 14 en 17 jaar die de verschillende waterschappen vertegenwoordigt. Samen met anderen denk je mee hoe jongeren te interesseren voor water en breng je bezoeken aan leuke waterprojecten. Kijk voor meer informatie op www.jeugdwaterschap.nl 

Wij zoeken… 

Iemand tussen de 14 en 17 jaar oud die het leuk vindt om mee te denken over hoe we waterthema's onder de aandacht van jongeren kunnen brengen. Deze ideeën breng je in bij het jeugdwaterschap dat vijf keer per jaar bijeen komt op verschillende locaties in Nederland. Ook binnen jouw eigen waterschap ga je aan de slag om jongeren enthousiast te krijgen voor water. 

In deze functie gaat het om jouw inzet bij vijf landelijke bijeenkomsten en 5 à 10 dagen regionale inzet. Je start met een introductieprogramma en daarnaast ben je af en toe aanwezig bij een vergadering of opening van een project. Reiskosten worden vergoed en bij een actieve inzet en deelname aan de bijeenkomsten ontvang je een jaarlijkse financiële vergoeding. 

Meld je aan! 

Wil jij meedenken en meepraten over het waterbeheer in Nederland nu en in de toekomst? Meld je aan door voor maandag 20 november een mail met motivatie te sturen naar marlinde.hoek@rijnland.net en wie weet zet jij vanaf 2018 water op jouw cv.