Informatiebijeenkomst polder Middelburg en Tempelpolder

4 oktober 2017 - Op dinsdag 24 oktober 2017 organiseren het hoogheemraadschap van Rijnland, provincie Zuid-Holland en de gemeenten Alphen aan den Rijn en Bodegraven-Reeuwijk een inloopbijeenkomst voor de polder Middelburg en Tempelpolder (MT-polder). Tijdens deze avond staat de bodemdaling in het gebied centraal.

Bodemdaling en opbarsting krijgt meer impact op het grondgebruik in de MT-polder. Afgelopen jaar is hier onderzoek naar gedaan en de verwachting is dat opbarsting als gevolg van bodemdaling de komende jaren alleen maar toeneemt. Dat kan gevolgen hebben voor de waterafvoer, draagkracht van de bodem en het landgebruik in de polder. Met name de melkveehouders en siertelers zullen hiervan de meeste gevolgen ervaren. De exacte locaties en op welke termijn het probleem van opbarsting (te) groot wordt is nog niet bekend. Tegelijkertijd zien we nu al op verschillende plaatsen in de polder opbarsting en wellen. Dit vraagt om meer onderzoek. Informatie van u als eigenaar en gebruiker is essentieel om een goed beeld te vormen van de situatie en om de onderzoeksmethode aan te scherpen. U bent daarom van harte welkom op de inloopbijeenkomst.  

Wanneer? - Dinsdag 24 oktober 2017

Hoe laat? -18.30 tot 21.00 uur

Waar? - Gasterij Vergeer (zaal Amicitia), Dorpsweg 32, Reeuwijk  

Vooraf aanmelden is niet nodig. U kunt binnenlopen tussen 18.30 en 21.00 uur. Korte presentaties worden op de volgende drie tijdstippen gehouden: 19.00 uur, 19.45 uur en 20.30 uur.

Kijk voor meer informatie over de MT-polder op www.rijnland.net/mtpolder