Inloopavond 20 december: start werkzaamheden Langeraarse Plassen

Het hoogheemraadschap van Rijnland houdt op 20 december een inloopavond over de werkzaamheden die binnenkort starten om de waterkwaliteit in de Langeraarse Plassen te verbeteren. Geïnteresseerden zijn van harte welkom.

Troebel en ondiep water door slib, weinig waterplanten en slechts een beperkt aantal vissoorten: de kwaliteit van het water in de Langeraarse Plassen kan beter. Daarom gaan we er aan de slag. Nog dit jaar starten we met de aanleg van natuurvriendelijke oevers. In 2018 en de jaren daarna staan meer maatregelen op de planning. Het streefbeeld voor 2027 is helderder water met een grote diversiteit aan waterflora en -fauna.

Tijdens de inloopavond vertellen we meer over de werkzaamheden en waarom we die uitvoeren. Ook kunnen aanwezigen kennismaken en in gesprek gaan met de uitvoerende aannemer en met de werkgroep die betrokken is geweest bij het maken van alle plannen.

Geïnteresseerden kunnen 20 december vrij inlopen tussen 19.00 en 21.00 uur. Locatie: Partycentrum Parola, Langeraarseweg 37 in Ter Aar.

Meer informatie over de Langeraarse Plassen: www.rijnland.net/langeraarseplassen