Update: Reparatie persleidingbreuk Hoofddorp duurt langer dan verwacht

12 augustus 2017 - Door technische problemen duurt de reparatie van de breuk in de persleiding onder het Rosenholmpad in Hoofddorp langer dan verwacht. Sinds de breuk donderdag in de namiddag geconstateerd werd, is tot vandaag eind van de avond hard gewerkt. Maandag gaat het hoogheemraadschap van Rijnland verder met het herstellen van de breuk.

Gister en vandaag tot laat in de avond is hard gewerkt om de lekkage te repareren. Wegens technische problemen met de schuifmoffen is het niet gelukt de reparatie vandaag af te ronden. Maandag gaat Rijnland verder. Door de breuk kan het gemeentelijk rioolwater niet meer afgevoerd worden van afvalwatertransportgemaal Hoofddorp-Zuid naar afvalwaterzuivering Zwanenburg. Het water wordt nu omgeleid naar afvalwaterzuivering Zwaanshoek. 

Afgelopen donderdag werd eind van de middag een persleidingbreuk geconstateerd onder het Rosenholmpad (fietspad) nabij de kruising met het Clausholmpad langs de Nieuwerkerkertocht (hoofdwatergang) in Hoofddorp. Het gelekte rioolwater stroomde de grasberm in. Een deel liep tevens de Nieuwerkerkertocht in. Met een zuigwagen is de vervuiling uit de berm gezogen en afgevoerd, en om de watergang schoon te spoelen is een nabijgelegen gemaal aangezet. De vervuiling heeft gering effect gehad op de waterkwaliteit. Vandaag was deze weer op orde.

Tot de reparatie- en opruimwerkzaamheden (in de loop van volgende week) afgerond zijn, blijft het fietspad afgesloten voor verkeer.

Reparatie persleidingbreuk Hoofddorp

 

 Reparatie persleidingbreuk Hoofddorp

 

Reparatie persleidingbreuk Hoofddorp

 

Reparatie persleidingbreuk Hoofddorp