Dijkgraaf en burgemeester bezoeken kwekerijen Boskoop

7 september 2018 - Een delegatie van de gemeente Alphen aan den Rijn, het hoogheemraadschap van Rijnland en de stichting Greenport Boskoop heeft gistermiddag een bezoek gebracht aan een aantal kwekerijen in Boskoop, die kampen met wateroverlast door de hevige regen op 5 september.

Boskoop-Oost kreeg in korte tijd meer dan 100 mm water te verwerken. Dat is veel meer dan de 50 millimeter die het hoogheemraadschap aan kan, zegt dijkgraaf Rogier van der Sande. ,,Voor de kwekers is dit vreselijk. De kwekers die ik heb gesproken hebben deze waterstanden ook niet eerder meegemaakt. Omdat deze hoeveelheid regen niet was voorspeld, was anticiperen niet mogelijk. Bovendien waren alle maatregelen erop gericht op juist zo veel mogelijk water vast te houden, omdat er in Rijnland nog altijd een tekort is aan water van goede kwaliteit. Er wordt met man en macht gewerkt om het water zo snel mogelijk af te voeren. Het is pompen, pompen en pompen.” 

Burgemeester Liesbeth Spies: ,,Het is vreselijk te zien dat de planten die net gepoot zijn, letterlijk door de kassen of over het land drijven. De kwekers maken zich dan ook grote zorgen over de mogelijke schade. Er is nu maar één ding belangrijk en dat is zorgen dat de mensen hier zo snel mogelijk droge voeten krijgen. De situatie is nog steeds zorgelijk. Het hoogheemraadschap heeft alle beschikbare pompen ingezet. Laten we hopen dat het weer ons goed gezind is.”

De laatste stand van zaken over de situatie in Boskoop is te vonden op www.rijnland.net