Drukbezochte Week van ons Water

Tussen 5 en 13 mei hebben heel wat mensen beleefd hoe bijzonder water in Nederland kan zijn. Het was de landelijke Week van ons Water waarin water(kwaliteit) in en om het huis centraal stond. Het hoogheemraadschap van Rijnland organiseerde meerdere activiteiten om jong en oud kennis te laten maken met het water in hun omgeving.

Met schepnetten, observatiebakken en zoekkaarten werd tijdens de diverse slootsafari’s onderzocht welke waterdiertjes en -planten in de sloot leven. De vangst was groot: in de opvangbakken werden onder andere waterslakken, een salamander, kikkervisjes, een schaatsrijder en bootsmannetjes gevonden. Uiteraard zijn alle dieren na de safari’s weer teruggezet in de sloot.

Naast de slootsafari’s organiseerde Rijnland een infodag over waterkwaliteit en watervriendelijk tuinieren in Haarlem, een rondvaart over de Westeinderplassen en in Ter Aar konden bezoekers helpen met het planten van rietstekjes in een natuurvriendelijke oever. Verder kon een bezoek worden gebracht aan afvalwaterzuivering Katwijk, gemaal Palenstein in Zoetermeer en de molenviergang in Aarlanderveen.

Foto’s

Een impressie van alle activiteiten staat in het fotoalbum