Herfstvakantietip: Kom naar de Week van ons Water!

Mee op rondleiding door een polder die omgetoverd wordt tot gebied voor waterberging, natuur en recreatie, je eigen regenmeter in elkaar knutselen tijdens de Expeditie (Kids)Club of een kijkje nemen in een van onze grootste en oudste gemalen? Dat kan! Op 21, 22 en 23 oktober organiseert het hoogheemraadschap van Rijnland leuke en informatieve uitjes.

In Nederland zijn we eraan gewend: leven onder de zeespiegel. Maar hoe doen we dat eigenlijk? Hoe blijven we het water steeds maar weer de baas? Hierover gaat de landelijke Week van ons Water, van 17 tot en met 24 oktober. Tijdens de activiteiten van Rijnland laten deskundige medewerkers hun werk zien en vertellen er alles over. 

21 oktober 2018: Expeditie Kids(Club): de kracht van water

Op zondag 21 oktober kunnen kinderen tussen 8-12 jaar in het Natuurcentrum Katwijk meedoen met de Expeditie Kids(Club): de kracht van water. Medewerkers van Rijnland geven informatie over hoe het waterschap zorgt dat iedereen droge voeten houdt als het hard en vaak regent. Kinderen kunnen een regenmeter in elkaar knutselen en meedoen met een proef waarbij ze leren hoe een sterke dijk te bouwen is. Aanmelden kan via caroline@natuurcentrumkatwijk.nl   

22 oktober 2018: Rondleidingen piekberging Nieuwe Driemanspolder

Op maandag 22 oktober kunnen geïnteresseerden tijdens een rondleiding een kijkje nemen bij de Nieuwe Driemanspolder tussen Zoetermeer, Den Haag en Leidschendam-Voorburg. Om het gebied klimaatbestendig te maken en wateroverlast te voorkomen, legt Rijnland daar een piekberging aan. In 2017 startte de transformatie van deze polder tot een gebied voor waterberging, natuur en recreatie. Aanmelden kan tot en met 14 oktober via info@n3mp.nl (de activiteit is niet specifiek gericht op kinderen). 

23 oktober 2018: Open dag boezemgemaal Spaarndam

Op dinsdag 23 oktober is er tussen 10.00-16.00 uur een open dag in boezemgemaal Spaarndam, dat dateert uit 1845. Het gemaal is twee keer gerenoveerd, maar het monumentale gebouw en de bijzondere schepraderen zijn intact gebleven. Er zijn rondleidingen, een filmpje over de renovatie van het gemaal en informatie over hoe iedereen zelf kan helpen om wateroverlast in en om het huis te voorkomen. Aanmelden is niet nodig. 

Meer informatie

Meer informatie over de drie activiteiten staat op www.rijnland.net/onswater. De Week van Ons Water is een initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Milieu, Rijkswaterstaat, waterschappen, provincies, gemeenten, waterbedrijven en watermusea. In het hele land vinden activiteiten plaats waarbij je op unieke manieren kennismaakt met aspecten van het waterbeheer in Nederland. Een overzicht van alle activiteiten staat op www.weekvanonswater.nl