Op avontuur in de Week van de Biologie

Van 1 tot en met 8 oktober 2018 is het de Week van de Biologie. Bent u liefhebber van de Rijnlandse natuur? Dan hebben wij een leuke tip voor u: Een avontuurlijke excursie op de grens van Noord- en Zuid-Holland. Wandel woensdag 3 oktober mee met bioloog en Groene Hart gids John van der Willik.

Tijdens de wandeltocht die start en eindigt in Nieuwe Wetering, ontdekt u de Hanepoel en de Leendert de Boerspolder. Dit laatste waternatuurgebied ontstond in 2015 doordat het hoogheemraadschap van Rijnland, in overleg met partners, de polder bewust onder water zette. Zo is op deze plek meer ruimte gekomen voor water én natuur. Lees meer over deze voormalige polder aan de rand van de Kagerplassen. 

Door weilanden en over hekken

Bent u goed ter been en bereid om op een klein vlotje over te varen? Dan is deze excursie iets voor u. Gids John van der Willik kent het gebied als zijn broekzak. U wandelt met hem mee door weilanden en over hekken. Onderweg vertelt hij over allerlei interessante zaken. Zoals over het ontstaan van het landschap, over wilde planten en het gebruik ervan in de keuken of als medicijn. 

Meld u tijdig aan, vol is vol

Aan deze natuurexcursie kunnen maximaal 25 personen deelnemen. De wandeling duurt van 10.00 tot 12.30 uur. Deelname is gratis, maar voor eten en drinken dient u zelf te zorgen. Wilt u er woensdag 3 oktober bij zijn? Bezoek dan de activiteitenpagina van de Week van de Biologie. Hier vindt u gedetailleerde informatie over het programma en kunt u zich eenvoudig aanmelden.