Partijen verbeteren samen de Zijldijk

Tussen nu en april 2019 wordt de Zijldijk in de Boterhuispolder verbeterd. Drie partijen werken samen aan een integrale aanpak: de gemeente Teylingen, provincie Zuid-Holland en Rijnland. Dinsdag 2 oktober verrichtten deze partijen de aftrap van het project door gezamenlijk het bouwbord te onthullen.

Voor de onthulling maakten de partijen een boottocht langs de dijk. Op de boot waren ook omwonenden en  vertegenwoordigers van uitvoerend aannemer Ploegam van de partij. De opvarenden konden zo nog een keer vanaf het water de ‘oude’ Zijldijk bekijken. Over een half jaar is de Zijldijk verbeterd. Het hoogheemraadschap zorgt voor groot onderhoud van het dijklichaam. De gemeente Teylingen neemt de reconstructie van haar deel van de weg voor haar rekening en de provincie vernieuwt de oeverconstructies.


foto: v.l.n.r. Rob ten Boden, wethouder gemeente Teylingen, Petrouchka den Dunnen, directeur Provincie Zuid-Holland en Marco Kastelein, hoogheemraad Rijnland. Foto's zijn gemaakt door Buro JP.

Teamprestatie

Aan boord werd goed duidelijk dat alle deelnemers de voordelen zien van een gezamenlijke aanpak. Marco Kastelein, hoogheemraad van Rijnland hierover: “Het is logisch dat je zo’n omvangrijke operatie samen efficiënter kunt oppakken. Die samenwerking zoeken we als overheden gelukkig steeds meer op. ‘Werk met werk maken’, dat is de gevleugelde uitdrukking waar ik blij van word. En met mij de bestuurders van de gemeente en de provincie. Zo leveren we een teamprestatie, tegen de juiste prijs en binnen een strakke tijdsplanning.”

Omwonenden

Er is bewust gekozen om de werkzaamheden nu te starten. Het was een wens van de omwonenden om deze buiten het recreatieseizoen plaats te laten vinden. Daarnaast kon voldaan worden aan de wens om de werkzaamheden in een zo kort mogelijke periode te verrichten. De bewoners zijn in de voorbereiding op meerdere momenten meegenomen, onder meer via drie bijeenkomsten. Wie vragen heeft over de werkzaamheden, kan terecht bij dijkverbetering@rijnland.net of bij de omgevingsmanager van Ploegam via info-boterhuispolder@ploegam.nl.