Nieuws overzicht

Hieronder staan de meest recente nieuwsberichten van Rijnland.

Leerlingen Ashram College Nieuwkoop ontwerpen waterbewust bouwwerk

Honderd leerlingen van het Ashram College in Nieuwkoop werkten afgelopen weken aan het ontwerpen van een waterbewust landmark; een opvallend bouwwerk of element in het landschap dat met waterbeheer te maken heeft. Tijdens de finale op 26 oktober maakte juryvoorzitter Hans Pluckel, hoogheemraad van Rijnland, de winnende ontwerpen bekend. De komende maanden gaan de winnaars hun ontwerp verder uitwerken onder begeleiding van de vrijwilligers van de Metaalvakschool Nieuwkoop. Als het bouwwerk af is krijgt deze een permanente plek op het terrein van Natuurmonumenten, de Ruygeborg Hoeve in Nieuwkoop.

Feestelijke start herontwikkeling Nieuwe Driemanspolder

Op donderdag 26 oktober 2017 werd op feestelijke wijze de start van de herontwikkeling van de Nieuwe Driemanspolder gemarkeerd. De bestuurders van het project N3MP legden in aanwezigheid van publiek samen met aannemer De Dijkencombi de eerste steen van één van de tijdelijke inritten voor werkverkeer in het gebied. De polder wordt de komende jaren getransformeerd van agrarisch land tot een piekberging met ruimte voor natuur en recreatie.

Tips voor de herfstvakantie – Kom naar de Week van Ons Water

In Nederland zijn we eraan gewend: leven onder de zeespiegel. Maar hoe doen we dat eigenlijk? Hoe blijven we het water steeds maar weer de baas? Hierover gaat de landelijke Week van ons Water, van 18 tot en met 25 oktober. Het hoogheemraadschap van Rijnland organiseert deze herfstvakantie weer een aantal mooie activiteiten voor jong en oud. De activiteiten vinden plaats in Warmond, Aalsmeer, Gouda, Haastrecht en Leidschendam/Voorburg.